Loempia’s heb ik altijd al super lekker gevonden! Meestal worden ze gemaakt met een vulling van noedels, groenten en kip. Een vriendin van mij vertelde dat ze een keer loempia’s had gemaakt met een vulling van rode kool en ontbijtkoek. Een beetje verbaasd was ik wel, maar ik wilde het graag proberen. En wat waren ze lekker!
Het maken van de vulling is zo ontzettend makkelijk. Je hoeft niets te bakken, blenden of in de oven te bereiden. Alle ingrediënten kunnen direct gebruikt worden voor de vulling van de loempia’s. Doordat er kaas in zit zijn deze loempia’s niet vegan, maar de oude kaas kan makkelijk vervangen worden door vegan kaas.
Wanneer de vulling klaar is, kan je beginnen met het vouwen van de loempia’s. De loempia vellen heb ik trouwens bij een toko gekocht. De vouwtechniek moet je even oefenen, maar als je eenmaal door hebt hoe het moet, gaat het je zeker lukken. Tip: bekijk even een youtube tutorial.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegetarische loempia’s met ontbijtkoek en rode kool
Equipment
- Pan om in te frituren, friteuse of airfryer
Ingrediënten
Vulling
- 100 gr fijngesneden rode kool
- 1/2 ui
- 70 gr cashew noten
- 1 plakje ontbijtkoek
- 100 gr geraspte oude kaas
- 1/2 el sambal
- 2 el soja saus
- 1/2 tl kardemom
- 1 bosje koriander (optioneel)
Loempia
- 8 loempia vellen
Instructies
- Snijd de ui fijn, maal de cashew noten in kleine stukjes en verkruimel het plakje ontbijtkoek.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar in een kom.
- Leg een loempia vel neer en verdeel een lepel van de vulling op het onderste deel van het vel met eventueel een takje koriander. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Bestrijk het randje met water zodat het vel blijft plakken.
- Verhit olie in een pan tot ongeveer 175 graden en frituur de loempia's totdat ze goudbruin van kleur zijn.
- Enjoy!