Wentelteefjes met suiker, ook wel french toast, is een echte klassieker! Perfect voor wanneer je oud brood over hebt en zin hebt in een lekker ontbijt, brunch of lunch. Makkelijk om te maken, snel klaar en super lekker! Serveer eventueel met plantaardige yoghurt en vers fruit om het helemaal compleet te maken.
Wentelteefjes zonder ei
Normaal heb je voor wentelteefjes eieren nodig, maar in dit recept laat ik je zien hoe je de eieren kan vervangen. Het geheim zit ‘m in twee ingrediënten, namelijk sojamelk en maïzena. Je mengt deze ingrediënten, zoals je normaal gesproken de eieren met melk mengt. De maïzena zorgt ervoor dat het brood een lekker krokant laagje krijgt.
Waarom oud brood voor wentelteefjes?
Wentelteefjes is het perfecte recept voor als je oud brood thuis hebt liggen. Vers brood is namelijk niet geschikt, omdat het erg zompig wordt. Je kunt het beste brood van een paar dagen oud gebruiken. Win-win, want je gaat ook nog eens voedselverspilling tegen.
Oud suikerbrood wordt ook vaak gebruikt voor dit recept. In principe heb je dan geen agave siroop meer nodig om het op smaak te brengen, omdat het suikerbrood zelf al lekker zoet is.
Ben je op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Bekijk hier alle ontbijt recepten.
Wentelteefjes
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 150 ml sojamelk
- 3 el maïzena
- 2 el agave siroop
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- Dik gesneden brood
- Plantaardige boter om in te bakken
Topping
- Vers fruit naar keuze
- Kokosyoghurt
Instructies
- Meng de melk, maïzena kaneel, agave siroop en vanille extract in een grote kom.
- Laat een stuk boter in de pan smelten en dip ondertussen alvast het eerst stuk brood in het melk mengsel. Doe dit heel kort anders blijft het brood te nat.
- Leg het brood in de pan en bak het enkele minuten aan beiden kanten.
- Herhaal dit met de overige stukjes brood.
- Leg het brood op een bordje, schenk er agave siroop overheen en maak het af met een flinke lepel kokosyoghurt en fruit.
- Enjoy!
Pingback: Vegan wentelteefjes sticks - Vegafoodness