De Aziatische keuken, ik ben er dol op! Ik ben dan ook regelmatig in de Aziatische supermarkt te vinden op zoek naar lekkere kruiden waar ik Aziatische gerechten mee maak. Deze salade met rijst, tofu en mango is een heerlijke kruidige en frisse maaltijd die snel op tafel staat!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Aziatische salade met mango en tofu (vegan)
Een Aziatische maaltijd salade met rijst, frisse mango, krokante tofu en een heerlijke dressing.
Equipment
- Kookpan
- Koekenpan
Ingrediënten
- 150 gr tofu
- ½ stevige mango
- 1 middelgrote wortel
- ½ ui
- 1 Spaanse peper
- 1 handvol muntblaadjes
- 1 handvol pinda's
- 70 gr rijst
Dressing
- Sap van een ½ limoen
- 1 el tamarinde pasta
- 1 tl zout
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snijd de mango en wortel in dunne reepjes en de ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd ook deze in kleine stukjes.
- Laat de tofu uitlekken en snijd het in blokjes. Verhit een laagje olie in een pan en bak de tofu in enkele minuten krokant. Zet het daarna even apart.
- Fruit de ui in de koekenpan en doe dit bij de tofu.
- Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren in een kommetje.
- Neem twee borden en begin met een laagje rijst. Leg hier vervolgens de krokante tofu, wortel, mango, pinda's en verse kruiden op en eindig met de dressing.
- Enjoy!