Broodje pulled jackfruit

Broodje pulled jackfruit (vegan)

Als ik iets wil eten wat op vlees lijkt, dan maak ik het liefst jackfruit! Deze vrucht lijkt qua structuur erg veel op pulled pork of pulled chicken. Als je het goed marineert en daarna bakt is het bijna niet van vlees te onderscheiden. Qua voedingsstoffen is het niet vergelijkbaar met vlees. In vlees zit namelijk veel meer ijzer en eiwit.

Het marineren van jackfruit is erg belangrijk. Als je geen goede marinade gebruikt, zal het niet direct op vlees lijken. De marinade die ik zelf maak, gebruikte ik vroeger altijd voor het marineren van kip. Het is een combinatie van ketjap, soja, knoflook en allerlei kruiden. Als de jackfruit is gemarineerd hoef je het eigenlijk alleen nog maar te bakken. Daarna kan je het op een broodje leggen met wat rode kool, komkommer en saus. Erg lekker en snel klaar!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Broodje pulled jackfruit

Broodje pulled jackfruit

Een heerlijk vegan broodje met gemarineerde jackfruit, rode kool, wortel en komkommer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang diner
Porties 6 broodjes

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 blikken jackfruit in brine
  • 6 broodjes naar keuze

Marinade

  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 5 el ketjap
  • 4 el soja saus
  • ½ el sambal
  • 1 el honing
  • el complete seasoning kruiden te koop bij amazing oriental
  • Snufje gember
  • Snufje paprikapoeder
  • ½ el limoensap
  • Snufje zout

Garnering

  • Komkommer
  • Rode kool
  • Wortel julienne
  • Sla
  • Vegan mayo
  • Appelazijn
  • Optioneel: katjang saus

Instructies
 

Jackfruit marinade

  • Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de sjalot en knoflook fijn te snijden en alle overige ingrediënten erdoorheen te roeren.
  • Trek de stukken jackfruit uit elkaar met een vork en doe alles samen met de marinade in een kom. Meng alles goed door elkaar en laat de jackfruit minimaal 3 uurtjes marineren in de koelkast.
  • Doe de geraspte wortel en rode kool in een kom met 3 el appelazijn en zet apart. Snijd de komkommer ook alvast in stukjes.
  • Haal de jackfruit uit de koelkast, verhit een scheutje olie in een pan en bak het ongeveer 10 minuten.

Broodjes

  • Doe de rode kool en wortel in een kommetje en strooi er wat appelazijn overheen.
  • Rooster de broodjes kort in de oven of koekenpan
  • Beleg de broodje met de jackfruit en alle toppings.
  • Enjoy!
Trefwoord jackfruit

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*