Dit heerlijke vegan pesto brood is perfect als tussendoortje, bijgerecht of voor bij de borrel. De structuur is zo zacht en fluffy en dan heb ik het nog niet eens over die heerlijke pesto en de zongedroogde tomaatjes die erin zitten. Ik doe er zelf ook altijd wat vegan kaas in, dat vind ik persoonlijk wel extra smaak aan het brood geven. Dit kan natuurlijk ook vervangen worden door echte kaas. En als je het brood nóg sneller wil maken, kan je een potje pesto van de supermarkt gebruiken in plaats van homemade pesto. Let er wel op dat je dan de vegan pesto koopt (indien je vegan eet).
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan pesto brood
Equipment
- Oven
- Optioneel: elektrische handmixer
- Blender
Ingrediënten
- 450 gr bloem
- 1 zakje gist (7 gr)
- 80 ml olijfolie
- 250 ml warm water
- 1 tl zout
- 3 tot 4 el pesto
- 40 gr zongedroogde tomaten
- Optioneel: vegan kaas
Vegan pesto
- Basilicum blaadjes van 1 basilicum plant
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 teen knoflook
- 1 el edelgistvlokken
- ¼ tl zout
Instructies
- Doe de bloem, gist en zout in een kom en meng het door elkaar.
- Voeg de olie en het water toe aan de kom met bloem. Mix het kort met een handmixer en kneed het daarna enkele minuten met je handen.
- Leg de bal deeg in een kom en bedek met een theedoek. Laat 1 uur rijzen.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek en verdeel de pesto, zongedroogde tomaatjes en eventueel kaas over het deeg.
- Rol het deeg op en snijd de rol van boven naar beneden door, zodat je twee rollen hebt. De bovenkant hoef je niet door te snijden.
- Vlecht de 2 rollen en druk het overal goed aan.
- Doe het brood in een ingevette cake bakvorm en laat het nog 10 min rijzen met een theedoek eroverheen.
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Zet het brood voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Haal het daarna uit de bakvorm, snijd het in stukjes en genieten maar!