Vegan worteltaart

Vegan glutenvrije worteltaart

Iedereen kent ‘m wel, de worteltaart! Een heerlijke luchtige en kruidige taart met een cream cheese frosting. In dit recept vertel ik je hoe je de lekkerste vegan glutenvrije worteltaart maakt mét een plantaardige frosting.

Als basis gebruik ik amandelmeel, dit is glutenvrij en zorgt voor een heerlijke smeuïge structuur. Verder zit er natuurlijk wortel in het beslag, maar ook dadels, kokosrasp, walnoten en appelmoes. Om de taart de typische kruidige smaak te geven, gebruik ik speculaaskruiden en kaneel. De frosting wordt normaal gesproken met cream cheese gemaakt, maar ik heb ‘m met poedersuiker en kokosmelk gemaakt. Hartstikke lekker! Mocht je toch liever de traditionele cream cheese frosting willen maken? Gebruik dan vegan cream cheese in combinatie met poedersuiker.

Ga jij deze vegan worteltaart binnenkort ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan worteltaart

Vegan worteltaart

Een heerlijke vegan worteltaart met frosting en fijngemalen walnoten.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 18 cm springvorm

Equipment

  • Oven
  • Krachtige blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

Taart

  • 200 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosrasp
  • 200 gr gewelde dadels
  • 200 gr geraspte wortel
  • 200 gr appelmoes
  • 50 gr walnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 el speculaaskruiden
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 50 gr gewelde rozijnen
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelazijn

Frosting

  • 140 gr poedersuiker
  • 3 el kokosmelk
  • 1 el citroensap

Instructies
 

Taart

  • Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Blend de dadels met de appelmoes tot een puree en voeg het meel, de kokosrasp, wortel, zout, kruiden, citroenrasp en het bakpoeder toe. Meng alles door elkaar.
  • Doe de baking soda samen met een scheutje appelazijn in een kommetje en wacht totdat het gaat schuimen. Voeg het vervolgens toe aan het beslag.
  • Dep de rozijnen droog en voeg ze samen met de gehakte walnoten toe aan het beslag. Roer weer alles goed door elkaar.
  • Stort het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Bak de taart gaar in zo'n 50 minuten. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is. Deze moet er schoon uit komen. Laat de cake goed afkoelen.

Frosting

  • Doe de poedersuiker samen met de kokosmelk en limoensap in een kommetje en roer tot een glad mengsel.
  • Wanneer de cake is afgekoeld verdeel je het mengsel gelijkmatig over de bovenkant. De cake mag vervolgens afgedekt in de koelkast staan.
  • Wanneer je de taart gaat serveren, gebruik je fijngemalen walnoten en wortel als versiering.
Trefwoord taart, wortel

Eén reactie

  1. Pingback: Blauwe bessen tulband cake | Tulband cake recept - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*