Vegan pompoenpasta
Een heerlijke vegan herfstpasta met doperwtjes, walnoten en een romige pompoensaus.
Voorbereidingstijd 50 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Pompoensaus
- 1 fles pompoen
- 5 el edelgistvlokken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zwarte peper
- ¾ tl zout
- Sap van een ½ limoen
- 250 ml ongezoete sojamelk
- ½ tl paprika poeder
- ½ tl uienpoeder
Pasta
- 400 gr pasta (pennen)
- 1 kleine broccoli
- 70 gr walnoten
- 2 limoenen
- 200 gr erwten
- Basilicum blaadjes ter garnering
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd de rest in blokjes.
Zet de pompoenblokjes voor ongeveer 45 minuten in de oven.
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Doe de pompoen stukjes en alle ingrediënten voor de saus in ene keukenmachine en blend tot een gladde saus.
Snijd de broccoli in hele fijne roosjes en bak ze ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie.
Doe de pompoensaus en erwten bij de pan met broccoli en verwarm kort. Als de saus te dik wordt voeg dan nog wat soja melk toe.
Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met stukjes walnoot, verse basilicum en een halve limoen per bord.
Enjoy!