Ga terug Email Link
vegan pompoenpasta

Vegan pompoenpasta

Een heerlijke vegan herfstpasta met doperwtjes, walnoten en een romige pompoensaus.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Keukenmachine of krachtige blender
  • Oven
  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Pompoensaus

  • 1 fles pompoen
  • 5 el edelgistvlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peper
  • ¾ tl zout
  • Sap van een ½ limoen
  • 250 ml ongezoete sojamelk
  • ½ tl paprika poeder
  • ½ tl uienpoeder

Pasta

  • 400 gr pasta (pennen)
  • 1 kleine broccoli
  • 70 gr walnoten
  • 2 limoenen
  • 200 gr erwten
  • Basilicum blaadjes ter garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd de rest in blokjes.
  • Zet de pompoenblokjes voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Doe de pompoen stukjes en alle ingrediënten voor de saus in ene keukenmachine en blend tot een gladde saus.
  • Snijd de broccoli in hele fijne roosjes en bak ze ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie.
  • Doe de pompoensaus en erwten bij de pan met broccoli en verwarm kort. Als de saus te dik wordt voeg dan nog wat soja melk toe.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met stukjes walnoot, verse basilicum en een halve limoen per bord.
  • Enjoy!
Trefwoord pasta, pompoen