Vegan carpaccio van knolselderij
Wist je dat je als veganist of vegetariër helemaal geen carpaccio hoeft te missen? Met knolselderij kan je namelijk ook een overheerlijk bordje carpaccio maken.
Bereidingstijd 15 minuten min
Kookpan
Keukenmachine met rasp
- 1 knolselderij
- 6 tl truffeltapenade
- 12 cherry tomaatjes
- 50 gr rucola
- Kappertjes
- Vegan truffel mayonaise
- Zonnebloempitten of pijnboompitten
Vegan parmezaanse kaas
- 75 gr ongezouten cashewnoten
- 2½ el edelgistvlokken
- ¼ tl knoflookpoeder
- Snufje zout
Schil de knolselderij en rasp het in dunne plakken met behulp van de rasp in je keukenmachine.
Leg de plakjes knolselderij in een pan met kokend water en laat het 3 minuten koken. Spoel de knolselderij daarna direct af met koud water.
Voor de parmezaanse kaas: meng alle ingrediënten in een blender.
Verdeel de plakjes knolselderij over 6 bordjes en bestrooi elk bordje met 1 tl truffeltapenade, 2 gehalveerde tomaatjes, een handje rucola, zonnebloempitten, truffelmayonaise en vegan parmezaanse kaas.