Ga terug Email Link
banaan-havermout-pannenkoeken

Vegan banaan havermout pannenkoeken

Gezonde, makkelijke én vegan banaan havermout pannenkoeken. Heerlijk als ontbijt of lunch en binnen 15 minuten klaar.
4.70 van 10 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 10 kleine pannenkoeken

Equipment

  • Koekenpan
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 125 gr havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 230 ml plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • Klein klontje plantaardige boter

Topping

  • ½ banaan in schijfjes
  • Pecannoten
  • Agave siroop
  • Kokosrasp

Instructies
 

  • Doe de havermout, banaan, plantaardige melk en vanille extract in een blender en mix tot een glad beslag.
  • Voeg het bakpoeder toe en mix het beslag nog een keer heel kort. Laat het beslag nu 3 minuten staan, voordat je de pannenkoeken gaat bakken.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en laat een klein klontje plantaardige boter smelten. Schep een lepel van het beslag in de pan en zodra er bubbels ontstaan op de bovenkant kan de pannenkoek omgedraaid worden. Je bakt elk pannenkoekje ongeveer 4 minuten (2 min per kant). Tip: gebruik een grote pan zodat je 3 pannenkoekjes tegelijkertijd kunt bakken.
  • Versier de pannenkoekjes met de toppings en enjoy!
Trefwoord pannenkoeken