Snijd de aubergines in dunne plakken, bestrooi ze met wat zout en bedek ze met keukenrol zodat het vocht wordt opgenomen.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergines enkele minuten zodat ze zacht genoeg zijn om op te rollen.
Laat de aubergine plakken uitlekken op keukenrol.
Snijd de ui en knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom en meng 1 fijngesneden ui en 2 teentjes knoflook door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
Maak rolletjes van het gehakt, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de rolletjes in enkele minuten gaar. Het gehakt hoeft nog niet door en door gaar te zijn, omdat het nog de oven in gaat.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende ui en knoflook. Voeg alle overige ingrediënten voor de tomatensaus toe en laat het enkele minuten sudderen.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden celsius.
Leg een gehakt rolletje op een aubergine plakje en rol dit op. Herhaal dit voor de overige gehakt rolletjes en aubergine plakken.
Leg alle aubergine rolletjes in een ovenschaal en verdeel vervolgens de tomatensaus hier overheen.
Zet de aubergine rolletjes voor 20 minuten in de oven en bestrooi het daarna met verse peterselie, (vegan) parmezaanse kaas en eventueel nog wat fijngesneden tomaatjes.