Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Meng in een grote kom het kikkererwten meel en alle kruiden voor de bloemkool. Voeg hier vervolgens het water aan toe en meng alles met een garde tot een glad beslag. Het beslag is vrij dun, dit hoort zo.
Dip de bloemkool roosjes in het beslag en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bak de bloemkool roosjes voor 25 minuten in de oven op 200 graden.
Kook de rijst ondertussen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit 1 el sesamolie in een steelpannetje en fruit de fijngesneden knoflook + chili vlokken hierin. Voeg vervolgens de soja saus, ketjap, agave siroop, rijstazijn en gember poeder toe. Meng alles goed door elkaar en laat kort (ongeveer 2 minuten) sudderen.
Meng de maïzena en het water in een kommetje en voeg dit toe aan de saus in het steelpannetje. Breng aan de kook en blijf roeren totdat de saus wat dikker wordt. Haal de saus van het vuur en laat even staan.
Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en besmeer ze met de sticky saus. Zet de bloemkool vervolgens nog 7 minuten in de oven op 180 graden.
Verdeel de rijst over 2 borden, leg de bloemkool hier bovenop en bestrooi met sesamzaadjes.