Ga terug Email Link
vegan bananenbrood muffins

Vegan bananenbrood muffins

Super fluffy vegan bananenbrood muffins met frambozen en een crumble van walnoten.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 9 muffins

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 180 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 3 hele rijpe bananen
  • 115 gr plantaardige melk
  • 1 el appelmoes
  • 35 gr zonnebloemolie
  • ½ el citroensap
  • 1 tl bakpoeder
  • ¾ tl baking soda
  • 1 tl vanille extract
  • 1 bakje van 125 gr frambozen
  • 50 gr fijngehakte walnoten
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en voeg hier alle natte ingrediënten aan toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
  • Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en meng dit ook door elkaar.
  • Snijd de frambozen in stukjes en meng dit door het beslag.
  • Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Let op dat je niet te lang blijft roeren, want dan wordt het beslag te stijf.
  • Verdeel de muffins over de bakvormpjes.
  • Hak de walnoten fijn of maal ze in een blender. Strooi dit vervolgens over de muffins (voordat ze de oven in gaan).
  • Zet de muffins voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de muffins gaar zijn, prik je er met een satéprikker in. Als de prikker schoon uit de muffin komt, weet je dat de muffins gaar zijn.
  • Haal de muffins uit de oven en laat ze even goed afkoelen.
Trefwoord bananenbrood, muffins