Krokant gebakken tofu met een lekkere marinade van knoflook, gember, suiker, sojasaus en sambal. Serveer met rijst en je hebt een heerlijke maaltijd voor het avondeten.
Rol de tofu in keukenpapier of een theedoek, leg er iets zwaars op en laat het een half uurtje uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de knoflook. Haal het pannetje van het vuur en voeg de gember, sambal, bruine suiker en sojasaus toe. Meng alles goed door elkaar en zet even apart.
Kook ondertussen alvast de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal de tofu uit de theedoek of keukenpapier en snijd in blokjes. Strooi 1 el maizena over de tofu en meng alles door elkaar, zodat alle stukjes tofu met maizena bedekt zijn. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de tofu in ongeveer 10 minuten krokant, keer regelmatig om tijdens het bakken.
Als de tofu krokant is, schep je dit bij de marinade en roer je alles door elkaar. Serveer met rijst en bestrooi met fijngesneden bosui.