Green goddess salade
Een heerlijke groene salade met een dressing van onder andere basilicum en spinazie.
Totale tijd 15 minuten min
Salade
- ¼ witte kool
- ¾ komkommer
- 4 takjes bosui
- Optioneel: jalapeño pepers
- Handje hennepzaad en walnoten als topping
Dressing
- Sap van 1 limoen
- 10 gr rode ui
- 35 gr spinazie
- 15 gr verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 20 gr walnoten
- 35 ml water
- 20 ml olijfolie
- 2 el rijstzijn
- 3 el edelgistvlokken
Pel de knoflookteentjes en doe dit samen met alle andere ingrediënten voor de dressing in een blender. Blend totdat je een gladde saus hebt.
Snijd de witte kool, komkommer, bosui en jalapeño peper fijn en meng alles door elkaar.
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Top af met hennepzaad en walnoten en serveer eventueel met tortilla of bananenchips.