Snijd de aubergine in dunne plakken en laat ze aan het uiteinde eventueel vastzitten zodat je een soort van waaier krijgt.
Bestrooi de aubergine plakjes met zout en wikkel ze in een theedoek of keukenpapier. Laat dit 15 minuten apart liggen.
Maak de marinade door de soja, ketjap, knoflook, chili vlokken, rijstazijn en five spices in een kommetje te mengen.
Droog de aubergines af en bestrooi ze met 4 el olijfolie. Smeer de olie met een kwastje uit over de plakken aubergine.
Verhit een grillpan of koekenpan en bak de aubergines vervolgens voor ongeveer 15 minuten. Keer ondertussen regelmatig om en mochten de aubergines te droog worden, voeg dan nog wat olie toe.
Wanneer de aubergines zacht genoeg zijn giet je dressing in de pan. Zorg dat de aubergines volledig bedenkt zijn met de marinade. Laat dit nog 2 minuten mee bakken en leg de aubergines vervolgens op een bard.
Bestrooi de aubergines met sesamzaadjes en bosuitjes en serveer eventueel met rijst.