Ga terug Email Link
Granola cups

Granola cups met kwark en fruit

Wil je een feestelijk en lekker fris ontbijt maken? Deze granola cups met vegan kwark en vers fruit zijn super lekker en erg makkelijk om te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 7 cups

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 50 gr agave siroop
  • 150 gr havermout
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Plantaardige boter/olie om de bakvorm in te smeren
  • 1 bakje plantaardige yoghurt (300 gr)
  • 1 kiwi
  • 2 handjes blauwe bessen
  • ¼ rijpe mango
  • Kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan in een kom en voeg de havermout, agave siroop, kaneel en het snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Besmeer de muffin bakvorm met een beetje plantaardige boter of olie en vul 7 vormpjes met het granola mengsel. Ik vind het handig om de granola met een klein lepeltje tegen de zijkanten aan te drukken.
  • Zet de granola cups 30 minuten in de oven en snijd ondertussen de kiwi en mango in stukjes.
  • Haal de granola cups uit de oven en laat ze even afkoelen. Vul ze daarna met de yoghurt/kwark, het fruit en top af met kokosrasp.
Trefwoord granola, kokosyoghurt