Banaan kokos cake
Een heerlijke bananen cake met een topping van agave siroop en kokos.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
- 230 gr bloem
- Snufje zout
- ¾ tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 125 ml plantaardige melk
- 3 rijpe bananen
- 1 el citroensap of appelazijn
- 40 ml zonnebloemolie kan vervangen worden door appelmoes
- 4 el agave siroop 2 el als topping en 2 el voor door het beslag
- 3 handjes kokosrasp
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het bloem, bakpoeder, baking soda en een snufje zout.
Voeg de geprakte bananen, plantaardige melk, zonnebloemolie en 2 el agave siroop toe. Meng tot een glad beslag.
Bekleed een vierkante bakvorm of eventueel een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig.
Zet de cake voor 40-45 in de voorverwarmde oven en controleer daarna met een sateprikker of de cake gaar is (de cake is gaar als de satéprikker er schoon uit komt).
Verdeel 2 el agave siroop over de bovenkant van de cake en bestrooi met kokosrasp. Laat de cake afkoelen en snijd daarna in stukken.
Trefwoord banaan, cake, kokos