Ga terug Email Link
Banaan kokos cake

Banaan kokos cake

Een heerlijke bananen cake met een topping van agave siroop en kokos.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 9 stukken

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 230 gr bloem
  • Snufje zout
  • ¾ tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 ml plantaardige melk
  • 3 rijpe bananen
  • 1 el citroensap of appelazijn
  • 40 ml zonnebloemolie kan vervangen worden door appelmoes
  • 4 el agave siroop 2 el als topping en 2 el voor door het beslag
  • 3 handjes kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het bloem, bakpoeder, baking soda en een snufje zout.
  • Voeg de geprakte bananen, plantaardige melk, zonnebloemolie en 2 el agave siroop toe. Meng tot een glad beslag.
  • Bekleed een vierkante bakvorm of eventueel een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig.
  • Zet de cake voor 40-45 in de voorverwarmde oven en controleer daarna met een sateprikker of de cake gaar is (de cake is gaar als de satéprikker er schoon uit komt).
  • Verdeel 2 el agave siroop over de bovenkant van de cake en bestrooi met kokosrasp. Laat de cake afkoelen en snijd daarna in stukken.
Trefwoord banaan, cake, kokos