Rol de tofu in een theedoek, leg er iets zwaars op en laat fit voor een half uurtje uitlekken.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kousenband ook alvast in stukken.
Begin met de kousenband: verhit een 1 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kousenband toe en bak 3 minuten mee.
Voeg nu de overige ingrediënten toe en laat de kousenband in ongeveer 10 minuten gaar koken met de deksel op de pan.
Kook ondertussen alvast de rijst gaar.
Voor de tofu: verhit 2 el olie in een pan en bak de tofu licht krokant in ongeveer 5-10 minuten.
Laat de tofu uitlekken op wat keukenpapier en fruit ondertussen de knoflook en de ui in dezelfde pan.
Voeg de tomatenpuree, masala kruiden, het bouillon blokje en water toe. Meng goed door elkaar en zorg ervoor dat het bouillon blokje oplost. Voeg nu de chili vlokken en sambal toe en laat 1 minuut op laag vuur staan.
Voeg de tofu toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de rijst over 2 borden en leg hier de kousenband en tofu bovenop. Serveer eventueel met wat fijngesneden selderij.