Ga terug Email Link
Blauwe bessen tulband cake

Blauwe bessen tulband cake

Deze tulband cake met blauwe bessen is super fluffy, volledig vegan en ook nog eens erg makkelijk om te maken. Leuk om met een verjaardag, high tea of als dessert te serveren!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Zoetigheid

Equipment

  • Tulband bakvorm

Ingrediënten
  

  • 280 gr bloem + extra lepel voor de springvorm
  • 1 el maïzena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snufje zout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 el citroensap
  • 2 el soja yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 130 gr suiker
  • 125 gr plantaardige margarine + extra klontje voor het invetten van de bakvorm
  • Optioneel: rozenblaadjes en kokosrasp ter decoratie

Blauwe bessen frosting

  • 120 gr poedersuiker
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1 tl citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt een klontje plantaardige boter en vet de bakvorm hiermee in. Strooi er vervolgens een beetje bloem overheen. Dit zorgt ervoor dat je de cake straks makkelijk uit de bakvorm kan halen.
  • Meng het citroensap, de plantaardige melk en de soja yoghurt. Laat dit 5 minuten staan.
  • Meng ondertussen de bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
  • Doe de zachte margarine, suiker en het vanille extract in een andere kom en mix enkele minuten met een elektrische handmixer.
  • Voeg de helft van het bloem mengsel toe en blijf mixen op een lage stand. Als alles goed is gemengd, voeg je het mengsel van melk, citroensap en soja yoghurt toe. Meng dit ook goed door elkaar en voeg als laatste het resterende bloem mengsel toe. Mix totdat je een glad beslag hebt.
    Let op: blijf niet langer mixen dan nodig is, want dan zal de cake niet meer fluffy worden.
  • Meng de bevroren bessen door het beslag en giet het beslag vervolgens in de bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de satéprikker niet schoon uit de cake? Bak de cake dan nog enkele minuten langer.
  • Als de cake uit de oven komt, laat je 'm 15 minuten afkoelen. Ondertussen maak je de blauwe bessen frosting.
  • Doe de blauwe bessen samen met een scheutje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes koken totdat de blauwe bessen zacht zijn geworden. Prak ze met een vork zodat het sap vrij komt.
  • Zeef het blauwe bessen mengsel, zodat je alleen het sap overhoudt. Doe 4 eetlepels van de sap in een kom samen met de poedersuiker en citroensap. Meng dit met een elektrische handmixer totdat je een mooie gladde frosting hebt.
  • Haal de cake voorzichtig uit de bakvorm giet de frosting er overheen en versier eventueel nog met rozenblaadjes en kokosrasp.
Trefwoord blauwe bessen, cake, chocoladetaart, tulband cake