Ga terug Email Link
quinoa salade met bimi en kikkererwten

Quinoa salade met bimi en kikkererwten

Een super lekkere vegan quinoa bowl met kikkererwten, bakbanaan en lekker veel groenten.
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 150 gr quinoa
  • 1 pak bimi (200 gr) + 1 el neutrale olie, snufje peper en zout
  • ½ bakbanaan + neutrale olie om in te bakken
  • 100 gr tomaat
  • ¼ komkommer
  • 2 el tahin
  • 2 tl chili knoflook olie (optioneel)
  • 75 gr veldsla

Kikkererwten

  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • ¾ tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zout
  • Snufje peper

Instructies
 

  • Doe de quinoa in een pannetje met 300 ml water. Breng het water aan de kook en laat in 10 minuten gaar koken met de deksel op de pan.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd ondertussen de tomaten en komkommer en fijne blokjes.
  • Verhit een lepel olie in een pan en bak de bimi op een laag vuurtje in ongeveer 5 minuten gaar. Bestrooi met wat peper en zout.
  • Verhit weer een lepel olie in een pan en voeg de kikkererwten hieraan toe. Voeg hier vervolgens ook alle kruiden voor de kikkererwten aan toe en bak ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje.
  • Verwijder de schil van de rijpe bakbanaan en snijd de helft in plakken. Verhit een laagje olie in een pannetje en frituur de stukjes banaan hierin. Draai ze na 2 minuten om, zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
  • Haal de quinoa van het vuur en verdeel over twee borden. Meng met wat sla en leg vervolgens de kikkererwten, bakbanaan, tomaat en komkommer hier bovenop.
  • Besprenkel met tahin en eventueel wat knoflook chili olie.
Trefwoord kikkererwten, quinoa