Spirulina spelt pannenkoeken
Gezonde, lekkere en super makkelijke spirulina spelt pannenkoeken met maar 6 ingrediënten. Ideaal als ontbijt of lunch!
Totale tijd 20 minuten min
- 180 gr speltmeel
- 245 ml plantaardige melk
- 1 el avocado olie of vervangen door appelmoes
- 1½ tl wijnsteenbakpoeder of normale bakpoeder
- 1 tl groene spirulina
- Plantaardige boter om in te bakken
- 2 el xylitol of suiker / andere zoetstof
Toppings
- 1 handje walnoten of pecannoten
- Agave siroop
- Banaan
- Kokosrasp
Doe alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom en meng door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.
Smelt een lepeltje plantaardige boter in een pan en laat het pannenkoekenbeslag enkele minuten rusten.
Doe een lepel van het beslag in een pan en bak de pannenkoek aan 2-3 minuten aan beide kanten.
Doe de walnoten of pecannoten in een pan, bak kort en voeg een scheutje agave siroop toe. Laat kort karameliseren en zet daarna het vuur uit.
Maak een of meerdere stapeltjes van de pannenkoeken en bestrooi met de noten, kokosrasp en extra agave siroop.
Trefwoord pannenkoeken, spirulina