Vegan chocolade fudge met ijs en kersen
Een lekker én makkelijk dessert maken? Deze vegan chocolade fudge met ijs en kersen is hét perfecte toetje!
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Chocolade fudge
- 250 gr (1 bus) poedersuiker
- 60 gr plantaardige boter
- 25 gr cacao poeder
- 30 ml plantaardige melk
Overig
- 1 bak (vegan) vanille ijs
- 1 blik kersen (vlaaifruit)
- Optioneel: kokosrasp
Zeef de poedersuiker en cacao boven een kom. Meng goed door elkaar en voeg vervolgens de melk en blokjes boter toe.
Zet de kom 2-3 minuten in de magnetron totdat de boter is gesmolten. Je kunt de boter ook eerst smelten voordat je het toevoegd aan de andere ingrediënten.
Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in een bakvorm met bakpapier.
Zet de chocolade fudge voor een uurtje in de koelkast.
Snijd de fudge in 9 vierkantjes en serveer met een bolletje ijs, kersen en kokosrasp.
Trefwoord chocolade fudge