Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
Blend de dadels fijn in een keukenmachine.
Blend de havermout fijn totdat er meel ontstaat en voeg daarna het bakpoeder hieraan toe.
Wanneer de aardappels zijn afgekoeld doe je ze in een keukenmachine en maak je er puree van.
Doe de dadels en aardappelpuree bij de kom met havermout en meng alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe, totdat er een glad beslag ontstaat.
Voeg de cacao beetje bij beetje aan het beslag toe en meng goed door elkaar. Daarna voeg je de agave siroop toe en meng je dit ook goed door het beslag.
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe ondertussen een vel bakpapier in een bakvorm. Giet het brownie beslag in de bakvorm en strooi hier eventueel amandelschaafsel overheen. Zet de bakvorm in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een sateprikker of de brownie gaar is.
Laat de brownie afkoelen, bestrooi het met kokosrasp en frambozen en snijd vervolgens in stukken.