Crispy bloemkool bites
Bloemkool saai? Nee hoor! Deze vegan crispy bloemkool bites zijn makkelijk te maken en nóg makkelijker om heel snel op te eten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
- 1/2 bloemkool
- 1 kopje bloem
- 1,5 kopje ongezoete plantaardige melk
- 1 kommetje panko
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl knoflook poeder
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Meng de bloem en melk tot een glad beslag en voeg alle kruiden toe.
Zet een kommetje met panko apart
Dompel de bloemkoolroosjes in het beslag en rol ze vervolgens door het kommetje met panko. Zorg dat de bloemkoolroosjes overal bedenkt zijn.
Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, spray er eventueel wat olijfolie overheen en bak ze in ongeveer 30 minuten krokant.