Vegan zalm bagel
Een bagel met vegan zalm, vegan roomkaas, kappertjes en rode ui. De perfecte lunch!
Bereidingstijd 15 minuten min
Rusttijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
- 1½ middelgrote wortel
- 2½ el olijfolie
- 2 tl liquid smoke
- 2 tl sojasaus
- 1/2 tl rijstazijn
Overig
- 2-4 bagels
- Plantaardige roomkaas Violife
- ½ rode ui
- Kappertjes
- Peper en zout naar smaak
Breng een pan met water aan de kook.
Verwijder ondertussen de schil van de wortels en rasp ze vervolgens in lange plakken.
Kook de geraspte wortel 5 minuten, giet af en laat ze goed afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een bakje waar je uiteindelijk de wortels in doet en roer alles goed door elkaar.
Leg de geraspte wortels in de marinade en zorg dat alle plakken bedekt zijn met de marinade.
Zet het bakje met wortels afgedekt in de koelkast voor minimaal 3 uurtjes. Hoe langer ze marineren hoe beter de smaak wordt.
Bak de bagels kort in de oven en besmeer ze met de plantaardige roomkaas. Verdeel de plakken wortels over de bagels en leg er plakjes rode ui en kappertjes overheen. Breng op smaak met nog wat peper en zout.