Ga terug Email Link
Linzenburger

Vegan linzen burgers

Deze vegan burgers gemaakt van linzen, havermout, amandelen en zongedroogde tomaten zijn écht perfect. De buitenkant is crunchy en de binnenkant is lekker zacht, maar niet te zacht.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 burgers

Equipment

  • Oven
  • Keukenmachine of krachtige blender

Ingrediënten
  

  • 1 middelgrote wortel
  • 1 ui
  • 200 gr linzen in blik
  • 70 gr havermout
  • 50 gr amandelen
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten
  • 1,5 el komijn
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 6 hamburger broodjes

Toppings

  • 1/2 Komkommer
  • 2 Tomaten
  • Sla
  • 6 plakjes Cheddar cheese (optioneel: vegan)
  • Sausjes naar keuze
  • 2 Avocado's

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  • Doe de havermout en amandelen in een blender of keukenmachine en maal het totdat er meel ontstaat.
  • Snijd de zongedroogde tomaten, wortel en ui in stukken.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de blender of keukenmachine en maal alles kort. Er mag nog best wat structuur in blijven zitten, zodat je makkelijk burger kan maken van het beslag. Als het beslag te nat is mag je wat extra gemalen havermout toevoegen.
  • Maak 6 burgers van het beslag en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Zet de bakplaat met burgers voor ongeveer 40 minuten in de oven. Draai ze na 20 minuten om, zodat ook de andere kant goed gaar kan worden.
  • Gril de broodjes kort wanneer de burgers bijna klaar zijn.
  • Beleg de broodjes met de burgers en je favoriete toppings. Enjoy!
Trefwoord burgers, linzen