Vegan ontbijt bars met aardbei
Deze ontbijt bars met aardbei zijn een échte traktatie in de ochtend. Eigenlijk zijn ze op elk moment van de dag super lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
- 2 rijpe bananen
- 65 gr havermout meel gemalen havermout vlokken
- 100 gr havermout
- 2 kopjes gesneden aardbeien
- 3 el agave siroop
- 1/2 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 1 handje cashewnoten
- Snufje zout
Frosting
- 1 el kokosolie
- 1,5 el plantaardige melk
- 1 tl agave siroop
- 1/2 tl vanille extract
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen met een vork en voeg de agave siroop, vanille en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg het havermout meel, de havermout en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel 1 of 2 el plantaardige melk toe als het beslag te droog is.
Vet de cakevorm in en snijd de aardbeien in partjes.
Doe het beslag in de cakevorm en druk de aardbeien in het beslag.
Maal de cashewnoten fijn in een blender en verdeel dit over het beslag met aardbeien.
Bak de aardbeien bars gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 30 minuten.