Witte chocolade taart met aardbei
Een onweerstaanbaar lekkere taart met aardbei en witte chocolade.
Bereidingstijd 1 uur uur
Rusttijd 6 uur uur
Totale tijd 7 uur uur
Bodem
- 50 gr amandelmeel
- 35 gr amandelen
- 40 gr kokosrasp
- 75 gr dadels
- 1 el plantaardige margarine
- 1 - 2 el water indien het mengsel te droog is
- 1/2 el agave siroop
Aardbeien laag
- 380 gr aardbeien
- 1 limoen geperst
- 75 gr suiker
- 3/4 tl agar agar
Witte chocolade laag
- 100 gr witte chocolade
- 150 ml kokosmelk (uit blik)
- 1/2 tl agar agar
Bodem
Doe alle ingrediƫnten in een blender en mix totdat het mengsel aan elkaar plakt. Als het te droog is, mag je 1 tot 2 el water toevoegen.
Verdeel het mengsel over een ingevette springvorm van 20 centimer en zet het in de koelkast.
Aardbeien laag
Doe de aardbeien, limoensap en suiker in een blender en blend alles tot een glad geheel.
Giet het mengsel in een pannetje en zeef de agar agar boven het pannetje. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten zachtjes koken. Blijf tussendoor roeren.
Laat het mengsel 20 minuten afkoelen en giet het daarna over de bodem.
Laat dit minimaal een half uur in de koelkast staan, zodat de aardbeienlaag stevig kan worden.
Witte chocolade laag
Doe de kokosmelk in een pannetje en zeef de agar agar boven het pannetje. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de chocolade toe en blijf roeren totdat alles is gesmolten.
De chocolade laag mag nu over de aardbeien laag verdeeld worden.
Zet de taart 4 tot 6 uurtjes in de koelkast, zodat ook de chocolade laag hard kan worden.
Enjoy!