Ga terug Email Link
Vegan aardbei chocolade taart

Witte chocolade taart met aardbei

Een onweerstaanbaar lekkere taart met aardbei en witte chocolade.
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 6 uur
Totale tijd 7 uur
Gang Zoetigheid
Porties 10 stukken

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 50 gr amandelmeel
  • 35 gr amandelen
  • 40 gr kokosrasp
  • 75 gr dadels
  • 1 el plantaardige margarine
  • 1 - 2 el water indien het mengsel te droog is
  • 1/2 el agave siroop

Aardbeien laag

  • 380 gr aardbeien
  • 1 limoen geperst
  • 75 gr suiker
  • 3/4 tl agar agar

Witte chocolade laag

  • 100 gr witte chocolade
  • 150 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1/2 tl agar agar

Instructies
 

Bodem

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een blender en mix totdat het mengsel aan elkaar plakt. Als het te droog is, mag je 1 tot 2 el water toevoegen.
  • Verdeel het mengsel over een ingevette springvorm van 20 centimer en zet het in de koelkast.

Aardbeien laag

  • Doe de aardbeien, limoensap en suiker in een blender en blend alles tot een glad geheel.
  • Giet het mengsel in een pannetje en zeef de agar agar boven het pannetje. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten zachtjes koken. Blijf tussendoor roeren.
  • Laat het mengsel 20 minuten afkoelen en giet het daarna over de bodem.
  • Laat dit minimaal een half uur in de koelkast staan, zodat de aardbeienlaag stevig kan worden.

Witte chocolade laag

  • Doe de kokosmelk in een pannetje en zeef de agar agar boven het pannetje. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de chocolade toe en blijf roeren totdat alles is gesmolten.
  • De chocolade laag mag nu over de aardbeien laag verdeeld worden.
  • Zet de taart 4 tot 6 uurtjes in de koelkast, zodat ook de chocolade laag hard kan worden.
  • Enjoy!
Trefwoord taart