Vegan dadel balletjes
Heerlijke dadel balletjes met een laagje pure chocolade én een leuke verrassing in het midden!
Bereidingstijd 1 uur uur
Rusttijd 2 uur uur
Totale tijd 3 uur uur
- 100 gr amandelmeel
- 70 gr amandelen
- 80 gr kokosrasp
- 150 gr dadels
- 2 el plantaardige margarine
- 1 el agave siroop
- 10 kleine aardbeien
- 200 gr pure chocolade
- 2 el water Indien het deeg te droog is
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag.
Zet het beslag ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat het wat steviger wordt.
Snijd het kroontje van de aardbeien en als de aardbeien te groot zijn mag je ze halveren.
Haal het dadel mengsel uit de koelkast en rol er bolletjes van om de aardbei heen.
Zet de balletjes daarna nog minimaal 2 uurtjes in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
Smelt de chocolade au bain marie en schenk het over de balletjes heen of dip de balletjes erin. Leg de balletjes op een bordje of rekje en laat de chocolade laag hard worden in de koelkast.
Enjoy!