Ga terug Email Link
Parelcouscous

Maaltijdsalade met parelcouscous

Een heerlijke parelcouscous salade met rode kool, champignons, tuinbonen, spinazie en zongedroogde tomaten.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Salade

  • 200 gr parelcouscous
  • 200 gr fijngesneden rode kool
  • 150 gr kastanje champignons
  • 150 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje alfalfa
  • 1/2 ui
  • 1 klein blikje tuinbonen
  • Peper en zout naar smaak
  • Walnoten
  • Zongedroogde tomaten
  • Truffelolie (optioneel)
  • Pitabroodjes

Pita driehoekjes

  • 2 pita broodjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Salade

  • Kook de parelcouscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de champignons, ui en knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg vervolgens de rode kool, champignons en spinazie toe en bak dit in enkele minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wanneer alles gaar is voeg je de groenten bij de pan met couscous en roer je alles goed door elkaar. 
  • Garneer de salade met walnoten, zongedroogde tomaten, alfalfa en truffelolie.

Pita driehoekjes

  • Snijd of knip de pitabroodjes in driehoekjes.
  • Besprenkel de stukjes met olijfolie, peper en zout.
  • Bak de pita stukjes kort in de oven of pan.
Trefwoord parelcouscous, salade