Vegan pompoen muffins
Fluffy vegan pompoen muffins met een kruidig boterglazuur en homemade karamelsaus.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Muffins
- 300 gr bloem
- 75 gr rietsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl fijn zeezout
- 175 ml pompoen puree
- 250 ml amandelmelk
- 60 ml agave siroop
- 50 ml gesmolten kokosolie
- 1 el citroensap
- 2 tl vanille extract
Boter glazuur
- 160 gr plantaardige boter
- 190 gr poedersuiker
- 2 el amandelmelk
- 1/2 tl vanille extract
- 1 tl koekkruiden
- Snufje fijn zeezout
Karamelsaus
- 75 ml gesmolten kokosolie
- 125 ml agave siroop
- 60 gr cashewnoten pasta Dit mag ook een andere notenpasta zijn
Muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Klop in een kom de bloem, het pakpoeder, baking soda, suiker en kruiden door elkaar.
Klop in een andere kom de pompoen puree, amandelmelk, agave siroop, olie, citroensap en vanille extract door elkaar.
Meng nu het droge mengsel met het natte mengsel tot een glad beslag.
Vet muffin vormpjes in met olie of boter en geniet ze voor 2/3 vol met het beslag.
Zet de muffins voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer daarna of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken.
Laat de muffins afkoelen.
Boterglazuur
Klop de boter glad in een kom met een elektrische handmixer.
Voeg de poedersuiker, kruiden, vanille extract en de melk toe. Klop het op lage snelheid tot een glad beslag.
Doe het boterglazuur in een spuitzak of plastic zakje en spuit het over de afgekoelde muffins. Giet vervolgens de karamelsaus eroverheen.
Enjoy!
Trefwoord muffins, pompoen