Ga terug Email Link
Aziatische tomatensoep

Aziatische tomatensoep (vegan)

Een heerlijke romige vegan tomatensoep met kokosmelk en Aziatische kruiden.
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl laos poeder
  • 3 tl rasp van een citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 1/2 liter water
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el kokossuiker
  • 180 gr gekookte rijst
  • Zout en peper naar smaak

Garnering

  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 zakje Taugé
  • Ongezouten pinda's
  • Gebakken uitjes
  • Koriander

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar en zet het apart.
  • Pel en hak het sjalotje, de knoflook en de peper (zonder zaadjes) fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de knoflook, sjalot en peper.
  • Voeg het water, citroengras, laos en de citroen rasp en citroensap toe. Breek de stengel citroengras, zodat de aroma goed vrijkomt. Laat het 10 minuten sudderen.
  • Voeg de gezeefde tomaten, kokosmelk, zout, peper en kokossuiker toe en laat het vervolgens nog enkele minuten sudderen.
  • Scheur de oesterzwam in stukjes en bak ze in een droge pan totdat ze beginnen te barsten. Voeg dan een scheutje olie, peper en zout toe en fruit ze kort.
  • Verdeel de rijst over de kommetjes en schenk vervolgens de soep daaroverheen. Maak het af met de toppings en smullen maar!
Trefwoord soep, tomaten