Ga terug Email Link
tempeh

Tempeh met teriyakisaus

Tempeh met homemade teriyakisaus. Perfect om met rijst te serveren voor een heerlijke maaltijd.
Totale tijd 25 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 2 el fijngehakte gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 80 ml soja saus
  • 100 ml water
  • 50 ml agave siroop
  • 1 el rijstazijn
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl tapiocameel
  • 400 gr tempeh
  • 300 gr rijst
  • Bosui

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar en zet het apart.
  • Hak de gember en knoflook fijn en doe dit samen met alle andere ingrediĆ«nten, behalve de rijst en tempeh, in een blender. Mix tot een gladde saus.
  • Giet de saus in een pan, breng het aan de kook en laat het zachtjes koken totdat de saus is ingedikt.
  • Snijd de tempeh in blokjes, verhit een flinke laag zonnebloemolie in een pan en frituur de tempeh totdat ze goud/bruin van kleur en krokant zijn.
  • Doe de tempeh blokjes in de pan met teriyaki saus en zorg ervoor dat alle blokjes voldoende gemarineerd zijn. Schep de tempeh vervolgens uit de pan en doe ze in een apart kommetje. Ik heb er zelf nog een flinke eetlepel sambal doorheen gedaan, omdat ik pittig eten lekker vind.
  • Verdeel de blokjes tempeh over de rijst en serveer met fijngesneden bosui.
  • Enjoy!
Trefwoord tempeh, teriyaki