Ga terug Email Link
Pindkaaskoeken

Vegan pindakaaskoeken

Crunchy vegan pindakaaskoeken met chocolate chuncks. Een traktatie op elk moment van de dag!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang snack, Zoetigheid
Porties 7 koeken

Equipment

  • Oven
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 2 flex eggs 4 el gemalen lijnzaad + 12 el water
  • 6 el pindakaas
  • 120 gr amandelen gemalen tot meel
  • 80 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 2 tl vanille extract
  • 4 el suiker
  • 4 el pure chocolate chuncks

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Meng het lijnzaad met water in een klein kommetje en laat minimaal 5 min staan.
  • Maal de havermout tot meel en zet het apart.
  • Maal de amandelen tot meel en voeg toe aan het haver meel.
  • Voeg de overige droge ingrediënten ook toe aan het meel.
  • Smelt de kokosolie en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe aan de kom met meel. Goed roeren tot een deeg en eventueel een scheutje plantaardige melk als het beslag te droog is. Voeg tenslotte de chocolate chuncks toe en meng ze door het deeg.
  • Maak balletjes van het deeg en verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk de balletjes plat tot koeken.
  • Bak de koeken gaar in ongeveer 25 minuten en laat ze daarna afkoelen.
  • Enjoy!
Trefwoord koek, pindakaas