Vegan chocolade wafels
Fluffy vegan chocolade wafels met een plantaardige chocolade saus en slagroom.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Chocolade wafels
- 350 ml plantaardige melk
- 240 gr bloem
- 2 tl appelazijn
- 1 el bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 el bruine suiker
- 60 ml zonnebloemolie
- ½ tl vanille extract
- 3 el cacao poeder
Chocolade saus
- 2 el cacao poeder
- 1 el agave siroop
- 3 el plantaardige melk
Garnering
- Plantaardige slagroom
- Aardbeien
Meng de melk, vanille extract, appelazijn door elkaar en laat het 5 min staan.
Zeef de bloem, het bakpoeder, de cacao poeder en hef zout in een andere kom. Dit zorgt ervoor dat de wafels luchtig worden.
Voeg de suiker, olie en het melkmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten. Meng alles door elkaar en blijf niet langer doorgaan met roeren in het beslag.
Laat het wafelijzer warm worden, vet het in met een laagje kokosolie en schep een lepel van het beslag in het ijzer. Bak de wafels gaar en laat ze even afkoelen op een bord.
Doe alle ingrediënten voor de chocolade saus in een kom en meng tot een gladde saus.
Giet de chocolade saus over de wafels en top af met aardbeien en vegan slagroom.
Enjoy!
Trefwoord chocolade, wafels