Ga terug Email Link
Broodje pulled jackfruit

Broodje pulled jackfruit

Een heerlijk vegan broodje met gemarineerde jackfruit, rode kool, wortel en komkommer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang diner
Porties 6 broodjes

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 blikken jackfruit in brine
  • 6 broodjes naar keuze

Marinade

  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 5 el ketjap
  • 4 el soja saus
  • ½ el sambal
  • 1 el honing
  • el complete seasoning kruiden te koop bij amazing oriental
  • Snufje gember
  • Snufje paprikapoeder
  • ½ el limoensap
  • Snufje zout

Garnering

  • Komkommer
  • Rode kool
  • Wortel julienne
  • Sla
  • Vegan mayo
  • Appelazijn
  • Optioneel: katjang saus

Instructies
 

Jackfruit marinade

  • Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de sjalot en knoflook fijn te snijden en alle overige ingrediënten erdoorheen te roeren.
  • Trek de stukken jackfruit uit elkaar met een vork en doe alles samen met de marinade in een kom. Meng alles goed door elkaar en laat de jackfruit minimaal 3 uurtjes marineren in de koelkast.
  • Doe de geraspte wortel en rode kool in een kom met 3 el appelazijn en zet apart. Snijd de komkommer ook alvast in stukjes.
  • Haal de jackfruit uit de koelkast, verhit een scheutje olie in een pan en bak het ongeveer 10 minuten.

Broodjes

  • Doe de rode kool en wortel in een kommetje en strooi er wat appelazijn overheen.
  • Rooster de broodjes kort in de oven of koekenpan
  • Beleg de broodje met de jackfruit en alle toppings.
  • Enjoy!
Trefwoord jackfruit