Broodje pulled jackfruit
Een heerlijk vegan broodje met gemarineerde jackfruit, rode kool, wortel en komkommer.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Marineren 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
- 2 blikken jackfruit in brine
- 6 broodjes naar keuze
Marinade
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 5 el ketjap
- 4 el soja saus
- ½ el sambal
- 1 el honing
- 1½ el complete seasoning kruiden te koop bij amazing oriental
- Snufje gember
- Snufje paprikapoeder
- ½ el limoensap
- Snufje zout
Garnering
- Komkommer
- Rode kool
- Wortel julienne
- Sla
- Vegan mayo
- Appelazijn
- Optioneel: katjang saus
Jackfruit marinade
Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de sjalot en knoflook fijn te snijden en alle overige ingrediënten erdoorheen te roeren.
Trek de stukken jackfruit uit elkaar met een vork en doe alles samen met de marinade in een kom. Meng alles goed door elkaar en laat de jackfruit minimaal 3 uurtjes marineren in de koelkast.
Doe de geraspte wortel en rode kool in een kom met 3 el appelazijn en zet apart. Snijd de komkommer ook alvast in stukjes.
Haal de jackfruit uit de koelkast, verhit een scheutje olie in een pan en bak het ongeveer 10 minuten.
Broodjes
Doe de rode kool en wortel in een kommetje en strooi er wat appelazijn overheen.
Rooster de broodjes kort in de oven of koekenpan
Beleg de broodje met de jackfruit en alle toppings.
Enjoy!