Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan vanille cupcakes met blueberry frosting
Luchtige vegan vanille cupcakes met een heerlijke blueberry frosting.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Zoetigheid
Porties
9
cupcakes
Equipment
Oven
Ingrediƫnten
Cupcakes
220
gr
bloem
150
gr
rietsuiker
1
tl
baking soda
1
el
azijn
1/2
tl
zout
240
ml
soja melk
2
tl
vanille extract
80
ml
zonnebloemolie
Frosting
200
gr
poedersuiker
80
gr
plantaardige margarine
1
el
sojamelk
2
handjes
blauwe bessen
Instructies
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker, baking soda en zout toe.
Voeg de sojamelk, vanille extract, olie en azijn toe. Mix kort met een handmixer.
Verdeel het mengsel over 9 cupcake vormpjes en zet ze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cupcakes na 25 minuten uit de oven en laat ze afkoelen.
Frosting
Doe de blauwe bessen in een blender en giet het vervolgens door een klein zeefje, zodat je alleen het sap overhoudt.
Doe de koude boter en poedersuiker in een kom en mix met een handmixer. Leg tijdens het mixen even een theedoek over de kom.
Voeg vervolgens het blauwe bessen sap en de sojamelk toe en mix nog een keer alles met de handmixer.
Doe de frosting in een spuitzak en verdeel het over de cupcakes.
Trefwoord
cupcakes