Mini galettes met vijgen (vegan)
Perfecte vegan mini galettes met verse vijgen en cashew noten.
Voorbereidingstijd 50 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Het deeg
- 220 gr bloem
- 60 gr poedersuiker
- 60 ml koud water
- 2 tl appelazijn
- 100 gr plantaardige boter
De vulling
- 3 vijgen
- 4 aardbeien
- 4 el amandelmeel
- Snufje suiker
- Scheutje soja melk
- Optioneel: agave siroop en gemalen cashew noten
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Mix de bloem, poedersuiker en boter tot klontjes en voeg al roerend de azijn en het water toe.
Kneed het deeg tot een bol en pak het in met vershoudfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast.
Snijd de aardbeien en vijgen in schijfjes en leg ze even apart.
Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en maak er 4 gelijke rondjes van.
Bestrooi het deeg in het midden met 1 el amandelmeel per galette, verdeel het fruit hierover en bestrooi met een snufje suiker.
Vouw de rand naar binnen en bestrijk de randen met een beetje sojamelk.
Leg de galettes op een stuk bakpapier en zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven. Bestrooi ze daarna eventueel met cashew noten en agave siroop.
Enjoy!
Trefwoord galette, vijgen