Ga terug Email Link
Vegan vijgen galettes

Mini galettes met vijgen (vegan)

Perfecte vegan mini galettes met verse vijgen en cashew noten.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 4 stuks

Equipment

  • Oven

Ingrediƫnten
  

Het deeg

  • 220 gr bloem
  • 60 gr poedersuiker
  • 60 ml koud water
  • 2 tl appelazijn
  • 100 gr plantaardige boter

De vulling

  • 3 vijgen
  • 4 aardbeien
  • 4 el amandelmeel
  • Snufje suiker
  • Scheutje soja melk
  • Optioneel: agave siroop en gemalen cashew noten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Mix de bloem, poedersuiker en boter tot klontjes en voeg al roerend de azijn en het water toe.
  • Kneed het deeg tot een bol en pak het in met vershoudfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast.
  • Snijd de aardbeien en vijgen in schijfjes en leg ze even apart.
  • Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en maak er 4 gelijke rondjes van.
  • Bestrooi het deeg in het midden met 1 el amandelmeel per galette, verdeel het fruit hierover en bestrooi met een snufje suiker.
  • Vouw de rand naar binnen en bestrijk de randen met een beetje sojamelk.
  • Leg de galettes op een stuk bakpapier en zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven. Bestrooi ze daarna eventueel met cashew noten en agave siroop.
  • Enjoy!
Trefwoord galette, vijgen