Pita brood met avocado hummus en groenten
Gekruide pita broodjes met avocado hummus, spinazie, champignon en paprika.
Totale tijd 20 minuten min
- 250 gr spinazie
- 250 gr champignons
- 1/2 el miso
- Peper en zout naar smaak
- Zonnebloempitten
- 1 rode paprika
Avocado hummus
- 200 gr kikkererwten uit blik uitgelekt en afgespoeld
- 1 avocado
- 1 el tahin
- 1 el olijfolie
- 1 el limoensap
- ¼ tl komijn
- Snufje peper en zout
Kruiden olie
- 4 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- Peper en zout naar smaak
Snijd ondertussen de champignons en bak deze met de spinazie in een scheutje olijfolie. Voeg hier ook 1 el miso pasta aan toe. Laat het nog even bakken en zet apart.
Maak alvast de kruidenolie door de olijfolie en de kruiden in een kommetje te mengen en snijd ook alvast de rode paprika in reepjes.
Besmeer de pitabroodjes met kruidenolie en bak ze enkele minuten in een pan. Besmeer ze daarna met hummus en beleg ze met paprika, het spinazie champignon mengsel en de zonnebloempitten.
Enjoy!