Ga terug Email Link
Vegan perzik cake

Vegan perzik cake

Een heerlijke luchtige vegan cake met frisse perzik, koksrasp en amandelschaafsel.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 23 cm springvorm

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2 grote perziken
  • 260 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 130 gr suiker
  • 180 ml soja melk
  • 45 gr kokosyoghurt
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 el citroensap
  • 2 tl vanille extract
  • 4 el kokosrasp

Topping

  • Amandelschaafsel
  • Kokosrasp
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar (bloem, bakpoeder, baksoda, suiker, kokosrasp).
  • Meng in een andere kom de olie, melk, citroensap, vanille extract en kokosyoghurt door elkaar.
  • Snijd de perziken in dunne schijfjes.
  • Giet de kom met natte ingrediënten bij de kom met droge ingrediënten en roer kort door elkaar.
  • Doe het beslag in een springvorm van 23 cm. Mocht je een hoge cake willen maken gebruik dan een springvorm van bijv. 18 cm
  • Verdeel de stukjes perzik over de cake en druk ze tot ongeveer de helft in het beslag. Strooi vervolgens het amandelschaafsel en nog wat kokosrasp over de cake.
  • Bak de cake voor 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Laat de cake een beetje afkoelen, bestrooi met poedersuiker en enjoy!
Trefwoord cake, perzik