Vegan Antilliaanse pastechi
Traditionele Antilliaanse pastechi is een van mijn favoriete snacks! Deze vegan variant is gevuld met 'gehakt' en op smaak gebracht met een heerlijke combinatie van kruiden.
Deeg
- 500 gr tarwebloem
- 2 el suiker
- 1 tl zout
- 1 el bakpoeder
- 230 ml water
- 4 el olie
Vulling
- 400 gr vegan gehakt
- 2 el tomaten puree
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 2½ el soja saus
- 1 el ketjap
- ½ tl kerrie
- ½ tl komijn
- ½ tl paprika poeder
- 1 el complete seasoning kruiden te koop bij de toko
- ½ madame jeanette peper
- 50 gr plantaardige boter + 2 klontjes
- 3 el rozijnen
Vulling
Snijd de ui, paprika en peper in fijne stukjes.
Smelt 50 gr boter in een pan en bak hierin de paprika, ui, geperste knoflook, peper en gehakt.
Voeg alle overige ingrediënten toe en laat twee keer een klein klontje boter in de pan smelten.
Laat de vulling goed afkoelen.
Deeg
Doe de bloem, suiker, bakpoeder, zout en olie in een kom. Terwijl je met een handmixer begint te mixen voeg je beetje bij beetje het water toe.
Kneed na 2 minuten nog even met de hand tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit tot 3 mm en snijd er rondjes uit met een rond voorwerp. Vul de plakjes deeg met een lepel van de vulling, bestrijk de randen met water, vouw ze dicht en druk de randen aan met een vork.
Doe zonnebloemolie in een kookpan en verhit tot 175 graden.
Frituur de pastechi totdat ze goud bruin van kleur zijn.