Pompoensoep met kokosmelk
Bij herfstachtig weer hoort een verse pompoensoep. Deze vegan pompoensoep is heerlijk kruidig én romig door de kokosmelk.
Totale tijd 40 minuten min
- 1 grote fles pompoen
- 1 grote of 2 kleine wortels
- 1 rode paprika
- 1 grote teen knoflook
- 1 ui
- 270 ml kokosmelk
- 700 ml water
- 2 el soja saus
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl groente bouillon poeder
- 2 tl gemberpoeder
- ½ tl chili vlokken
- 1 tl zout
Schil de pompoen en snijd in stukken.
nijd de ui, paprika en wortel ook in stukjes en pel de knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie en voeg vervolgens de pompoen, wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg alle overige ingrediënten toe en laat ongeveer 25 minuten koken.
Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer.
Schenk de soep in kommetjes en garneer eventueel met een scheutje plantaardige kookroom en peterselie.
Enjoy!