Vegan chai cake
Een heerlijke vegan cake met chai kruiden. Makkelijk om te maken en vol van smaak!
Bereidingstijd 15 minuten min
Baktijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Chai kruiden
- 3 kaneelstokjes
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl hele kruidnagels
- 1 tl kardemom
- 1 steranijs
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl nootmuskaat
Plantaardige chai melk
- 390 ml soja melk
- 3 tl chai kruidenmix
Cake
- 300 ml chai melk
- 75 ml zonnebloemolie
- 80 gr soja yoghurt
- 2 tl vanille extract
- 350 gr bloem
- 100 gr suiker
- 1 el bakpoeder
- ¼ tl zout
- 4 tl chai kruidenmix
Frosting
- Resterende chai melk
- 200 gr poedersuiker
Cake
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Meng 300 ml van de melk met de olie, vanille extract en yoghurt.
Zeef in een andere kom de bloem en voeg de suiker, de chai kruiden, het zout en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en meng alles door elkaar.
Doe het beslag in een ingevette cakevorm en zet het voor 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.