Vegan loaded fries met jackfruit
Ben je dol op vegan junkfood? Dan zijn deze loaded fries met jackfruit perfect voor jou!
Bereidingstijd 15 minuten min
Marinade tijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Loaded fries
- 1 zak ovenfriet
- 1 bosje bosui
- Gebakken uitjes
- Vegan mayo
- Ketchup
Coleslaw
- 400 gr fijngesneden spitskool
- 200 gr wortel julienne
- 150 gr vegan mayo
- 2 el soja yoghurt
- 4 el agave siroop
- 4 el rijstazijn
- Zout en peper naar smaak
Jackfruit
- 1 blik jackfruit in brine
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 5 el ketjap
- 4 el soja saus
- ½ el sambal
- 1 el agave siroop
- 1½ el complete seasoning kruiden
- ¼ tl gemberpoeder
- ¼ tl paprikapoeder
- 1 el limoensap
- ¼ tl zout
Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de sjalot en knoflook fijn te snijden en alle overige ingrediënten hieraan toe te voegen.
Wanneer je de jackfruit laat marineren, kan je de frietjes alvast bakken in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Trek de stukken jackfruit uit elkaar met een vork en doe dit samen met de marinade in een kom. Roer het goed door elkaar en laat het minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Bak de jackfruit in een koekenpan voor ongeveer 10 minuten.
Meng alle ingrediënten voor de coleslaw door elkaar in een kommetje en zet het even apart.
Verdeel de frietjes over 4 borden en schep hier de jackfruit, coleslaw en de overige ingrediënten voor de loaded fries overheen.
Enjoy!