Ga terug Email Link
Crunchy aardappels

Crunchy aardappels met vegan avocado mayo

Heerlijke gekruide crunchy aardappels met een romige vegan avocado mayonaise.
Voorbereidingstijd 35 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Kookpan
  • Keukenmachine of krachtige blender

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr aardappels
  • Olijfolie
  • Paprika poeder
  • Peper
  • Zout
  • Peterselie

Avocado mayo

  • 60 ml vegan mayo
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teen knoflook
  • Snufje peper en zout
  • 1 tl citroensap

Instructies
 

  • Kook de hele aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
  • Laat de aardappels 10 minuten afkoelen en leg ze op een ingevette bakplaat. Op deze manier worden ze krokanter dan wanneer je ze op bakpapier legt.
  • Druk de aardappels plat met de onderkant van een kommetje totdat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
  • Bestrooi elke aardappel met 1/2 tl olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Zet de aardappels voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de avocado mayo in een keukenmachine en blend tot een gladde saus. Doe het vervolgens in een spuitzak (of een boterhammenzakje met een uitgeknipt puntje)
  • Haal de aardappels uit de oven en bestrooi ze met peterselie en verdeel de avocado mayo eroverheen.
Trefwoord aardappels