Ga terug Email Link
Vegan pesto brood

Vegan pesto brood

Een luchtig pesto brood met zongedroogde tomaten en vegan kaas.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang snack
Porties 10 stukken

Equipment

  • Oven
  • Optioneel: elektrische handmixer
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 450 gr bloem
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 80 ml olijfolie
  • 250 ml warm water
  • 1 tl zout
  • 3 tot 4 el pesto
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • Optioneel: vegan kaas

Vegan pesto

  • Basilicum blaadjes van 1 basilicum plant
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 el edelgistvlokken
  • ¼ tl zout

Instructies
 

  • Doe de bloem, gist en zout in een kom en meng het door elkaar.
  • Voeg de olie en het water toe aan de kom met bloem. Mix het kort met een handmixer en kneed het daarna enkele minuten met je handen.
  • Leg de bal deeg in een kom en bedek met een theedoek. Laat 1 uur rijzen.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en verdeel de pesto, zongedroogde tomaatjes en eventueel kaas over het deeg.
  • Rol het deeg op en snijd de rol van boven naar beneden door, zodat je twee rollen hebt. De bovenkant hoef je niet door te snijden.
  • Vlecht de 2 rollen en druk het overal goed aan.
  • Doe het brood in een ingevette cake bakvorm en laat het nog 10 min rijzen met een theedoek eroverheen.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Zet het brood voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Haal het daarna uit de bakvorm, snijd het in stukjes en genieten maar!
Trefwoord pesto