Doe de bloem, gist en zout in een kom en meng het door elkaar.
Voeg de olie en het water toe aan de kom met bloem. Mix het kort met een handmixer en kneed het daarna enkele minuten met je handen.
Leg de bal deeg in een kom en bedek met een theedoek. Laat 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek en verdeel de pesto, zongedroogde tomaatjes en eventueel kaas over het deeg.
Rol het deeg op en snijd de rol van boven naar beneden door, zodat je twee rollen hebt. De bovenkant hoef je niet door te snijden.
Vlecht de 2 rollen en druk het overal goed aan.
Doe het brood in een ingevette cake bakvorm en laat het nog 10 min rijzen met een theedoek eroverheen.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Zet het brood voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Haal het daarna uit de bakvorm, snijd het in stukjes en genieten maar!