Ga terug Email Link
Vegan granola bars

Vegan granola bars

Deze heerlijke vegan granola bars met noten, zaden en bessen zijn perfect als gezond tussendoortje.
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang snack
Porties 10 bars

Equipment

  • Keukenmachine
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 80 gr havermout
  • 100 gr cashew noten
  • 100 gr amandelen
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 15 gr hennepzaad
  • 10 gr gepofte quinoa
  • 70 gr bessen
  • ½ tl speculaaskruiden
  • 2 el chiazaad
  • 25 gr kokosolie
  • 50 ml agave siroop
  • 2 el pindakaas
  • 50 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de havermout, cashewnoten en amandelen in de keukenmachine en blend totdat alle noten gemalen zijn. Ze mogen nog een enigszins grove structuur hebben.
  • Doe de inhoud van de keukenmachine in een grote kom en voeg alle overige ingrediënten, behalve de kokosolie, pindakaas, agave siroop en chocolade, toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de pindakaas en agave siroop toe. Meng alles door elkaar en voeg het toe aan de kom met het noten en zaden mengsel. Meng ook dit weer goed door elkaar.
  • Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 met bakpapier en verdeel het mengsel voor de granola bars gelijkmatig. Druk het vervolgens goed aan met de onderkant van een kommetje of bakje.
  • Zet de granola bars voor 20 tot 25 minuten in de oven. Let tussendoor op dat de bovenkant niet verbrand.
  • Laat de granola bars afkoelen en smelt daarna de pure chocolade. Dit giet je over de granola bars.
  • Zet de granola bars nog 2 uurtjes in de koelkast, daarna kan je ze eten!
Trefwoord granola