Ga terug Email Link
Vegan quesedilla

Vegan quesedillas

Makkelijke quesedillas met vegan gehakt, maïs, bonen en een heerlijke vegan kaassaus.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 8 tortilla wraps

Vulling

  • 200 gr vegan gehakt
  • 200 gr maïs
  • 200 gr kidney bonen
  • el tomatenpuree
  • ½ chili poeder
  • ½ knoflook poeder
  • 1 uien poeder
  • 1 paprika poeder
  • ½ oregano
  • ½ komijn
  • peper en zout naar smaak

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 el limoensap
  • Peper en zout naar smaak

Vegan kaassaus

  • 180 ml plantaardige melk
  • 3 el edelgistvlokken
  • 2 el tapioca meel
  • ½ tl zout
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Snufje paprikapoeder

Instructies
 

Vulling

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt gaar.
  • Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe totdat alles goed op smaak is. Voeg daarna de maïs en kidney bonen toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
  • Prak de rijpe avocado's en voeg 1 el limoensap en wat peper en zout toe. Zet de guacamole even apart.
  • Doe alle ingrediënten voor de kaassaus in de steelpan en verhit enkele minuten totdat er een kaasachtige structuur ontstaat.
  • Zet een schone pan op het vuur en verhit met een klein scheutje olie. Besmeer ondertussen een tortilla met de kaassaus en een andere met guacamole. Leg de vulling op een tortilla, leg de ander erbovenop en schuif voorzichtig in de pan. Laat kort bakken en draai de quesedilla door een bord op de pan te leggen en de pan daarna om te draaien. Bak de andere kant nog even en herhaal dit voor alle quesedillas. Bak zo ook de rest van de tortilla's.
  • Snijd alle quesedillas en 4 stukken en serveer met de resterende guacamole.
Trefwoord quesedilla