Yoghurt met gekarameliseerde ananas
Inspiratie nodig voor een perfect ontbijt? Gekarameliseerde ananas met plantaardige yoghurt is een geweldige combinatie! In slechts 20 minuten staat dit heerlijke ontbijt op tafel.
Bereidingstijd 20 minuten min
- 200 gr ananas
- 500 gr plantaardige yoghurt
- 2 el agave siroop
- 1 el plantaardige boter
- Optioneel: granola, munt en kokosrasp
Snijd de ananas in stukjes en bak het voor ongeveer 5 minuten in een pannetje op laag vuur. Het vocht wat nu vrijkomt mag je afgieten en de ananas leg je even op een bordje.
Smelt de boter in het pannetje en voeg hier 1 el agave siroop aan toe. Blijf tussendoor roeren en wacht totdat het gaat karameliseren.
Voeg nu de ananas weer toe aan het pannetje en meng dit goed door het gekarameliseerde laagje.
Laat de ananas nog ongeveer 10 minuten op hoog vuur bakken en voeg nog twee keer een halve el agave siroop toe. Wanneer de ananas stukjes voldoende gekarameliseerd zijn, leg je ze even apart en laat je ze nog even afkoelen.
Schenk de yoghurt in kommetjes en verdeel de ananas. Garneer eventueel met munt, granola en kokosrasp.
Trefwoord ananas, yoghurt