Ga terug Email Link
linzensoep

linzensoep met boerenkool

Een goed gevulde, kruidige maaltijdsoep met linzen en boerenkool. Heerlijk op een koude winterse dag!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediƫnten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote wortels
  • 140 ongekookte rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 ml
  • 1 liter groente bouillon
  • 150 gr boerenkool
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook enkele minuten.
  • Snijd de wortels en bleekselderij ondertussen in plakjes en bak dit nog enkele minuten mee met de ui en knoflook.
  • Voeg de komijn, tijm en kurkuma toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes (met het sap), de bouillon en linzen toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat het 30 minuten onbedekt koken zodat de linzen gaar worden.
  • Voeg als allerlaatst peper en zout toe naar smaak en de fijngesneden boerenkool. Laat de boerenkool nog enkele minuten meekoken en serveer de soep met een lekker stuk brood.
Trefwoord linzen, soep